Szívvel, kézből... neked!

Kedves Vásárló!

Üdvözlünk a kézműves magyar népművészeti tárgyakkal foglalkozó Tarinkó áruházban!

Mit is jelent a tarinkó?

Nem mást, mint kicsi tarisznyát. Az 1893-96 között Szinnyei József (egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja) által szerkesztett Magyar tájszótár szócikke szerint tarisznyácskát jelent, és Hajdú-Szováton (akkor még így írták) gyűjtötték fel.

Kik vagyunk?

A Tarinkó áruházban olyan kézművesek kínálják a termékeiket, akik a magyar, hagyományos, népi kultúra tárgyait, vagy azoknak a mai kor igényeihez igazodó változatát készítik, annak díszítéseit és anyagait alkalmazzák.
Különös figyelmet fordítunk arra, hogy elsősorban olyan kézművesekkel működjünk együtt, akik valamilyen elismerést, vagy Páva minősítést kaptak, illetve népi iparművész oklevéllel rendelkeznek.
Törekszünk a jó személyes kapcsolatra, és ebből a barátságos hangulatból a termékeken keresztül te is részesülsz.

Mi a célunk?

A Tarinkó célja, hogy a magyar népművészeti kézműves hagyomány alapján készült tárgyakban megbúvó örömet kényelmesen eljuttassa hozzád.
Ezzel lehetőséget biztosítunk a kézműveseknek az alkotásra, számodra pedig, kedves vásárló, egy olyan portált nyújtunk, ahol gyorsan és kényelmesen, egy helyen találhatsz sokféle kézműves használati tárgyat, öltözet-kiegészítőt, dísztárgyat, vagy ajándéktárgyat.

Mit jelent az, hogy egyediek a tárgyaink?

A tárgyainkat kézművesek készítik, ezért nincs két teljesen egyforma darab. A készletünk is ennek megfelelő. Ugyanabból a tárgyból legtöbbször csak egy darab van raktáron, hiszen a kézműves csak egyet készített. Amennyiben többet is kaptunk, akkor azt természetesen feltüntetjük a felületen.
Ha valamelyik tárgy annyira megtetszik neked, hogy szeretnél belőle még többet beszerezni, akkor a Kapcsolat felületen, kérjük, írj nekünk, és tájékoztatni fogunk arról, hogy a kézműves tud-e még hasonlót készíteni.

Hogyan óvjuk a környezetünket?

A természetes alapanyagokat gyakran a kézművesek maguk gyűjtik, vagy akár termesztik is. Annyit veszünk el a természettől, amennyire szükségünk van, és amit előállítunk, azzal nem szennyezünk.
A vásárlásoddal te is részese vagy ennek a törekvésünknek.

Hogyan csomagolunk?

A fenti alapelvből adódóan a csomagolásra is legalább 85 %-ban újrahasznosított, és lehetőleg természetes anyagokat használunk.
Ebben még szeretnénk fejlődni, és a célunk a 100 % elérése.